Moj račun

Splošni pogoji poslovanja

Identiteta podjetja in kontaktni podatki

  • Ponudnik in njegov naslov: ANB INVEST d.o.o., Cankarjeva ulica 6, 6230 Postojna
  • Elektronski naslovnarocila@kocka-scripta.si (uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)
  • Telefon040 410 637
  • Matična številka8350868000
  • Identifikacijska številka za DDV: SI50491245
  • Zavezanec za DDV: DA
  • TRR: IBAN SI56 0312 8100 1348 061 (SKB d.d.)

Splošni pogoji spletne trgovine www.kockab2b.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani kocka-Scripta, ki je dostopna na povezavi www.kockab2b.com  (v nadaljevanju: 'spletna stran').

S spletno trgovino www.kockab2b.com upravlja podjetje ANB INVEST d.o.o., Cankarjeva ulica 6, 6230 Postojna (v nadaljevanju: 'Ponudnik' oz "Trgovina").

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Z registracijo na www.kockab2b.com/customer/account/login/ postanete član spletne trgovine. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. Z registracijo pridobi uporabnik možnost do vpogleda v zgodovino svojih naročil.

Dostopnost informacij 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično številko), 
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo vstopiti v stik s ponudnikom (e-naslov, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
f) vse cene so jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 
g) način plačila in dostave, 
h) časovno veljavnost ponudbe, 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba in cene izdelkov

Cene izdelkov so navedene v denarni enoti evro (€) in veljajo do preklica. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kljub trudu, da bi bile cene čimbolj ažurirane in točne, se lahko zgodi, da je na strani podatek o ceni napačen. V primeru, da se cena spremeni med obdelavo naročila, se ponudnik zavezuje, da bo uporabniku ponudil odstop od nakupa ali drugo rešitev, ki bo ustrezala obema.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik zaključi naročilo s klikom na "ZAKLJUČI NAROČILO" in prejme prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

Vsi artikli v ponudbi so na voljo do odprodaje zalog. Ponudnik se v primeru umika ali razprodaje izdelka zavezuje pravočasno umakniti izdelek iz prodaje. Če ponudnik ne umakne izdelka iz prodaje pravočasno, je uporabnika dolžan o ne dobavljivosti artikla obvestiti in mu ponuditi umik plačila in povrniti morebitna plačila.

Postopek naročila

V spletni trgovini www.kockab2b.com je postopek oddaje naročila izredno enostaven. 

Željene izdelke dodate v košarico s klikom na gumb "V KOŠARICO". Izdelek se naslednji trenutek pojavi v košarici, ki se nahaja v zgornjem desnem delu zaslona. Ko dodate izdelek v košarico, lahko takoj nadaljujete z dodajanjem izdelkov v košarico. Ves čas brskanja po spletni strani je v zgornjem desnem kotu vidno število izdelkov v košarici in trenutna vrednost nakupa. Če želite zaključiti nakup, kliknite povezavo »ZAKLJUČEK NAKUPA«, ki se prikaže ko se premaknemo na košarico.

S klikom na gumb "ZAKLJUČEK NAKUPA" vas sistem pripelje do zaključka nakupa - na blagajno. Sistem vam bo prikazal vpisna polja za dostavo, način dostave, način plačila, možnost vpisa kode za popust, košarico z izdelki, stroškom poštnine in končno vrednostjo nakupa.

NASLOV ZA DOSTAVO 

Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.

Kot registrirani člani lahko kliknete na gumb "PRIJAVA", kjer z vpisom svojega e-mail naslova in gesla dostopate do svojih podatkov. S tem se vsa polja izpolnijo avtomatsko.

Če opravite nakup kot gost, je potrebno vpisati; ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, e-naslov in telefon. Obrazec omogoča, da si lahko ustvarite račun in so pri naslednjem naročilu vaši podatki že shranjeni. Omogoča vam tudi možnost pošiljanja na drug naslov in nakup na davčno številko oz. podjetje.

NAČIN DOSTAVE

Izbirate lahko med dostavno službo ali osebnim prevzemom.

KODE ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ''promocijska koda'' vpišete kodo za popust in kliknete gumb ''potrdi''.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati

NAČIN PLAČILA

Izbirate lahko med zbirtnim računom (samo za podjetja, na podlagi dogovora), plačilom po predračunu (UPN), plačilom po povzetju, plačilom s Paypalom, s plačilno ali kreditno kartico ali plačilom s kartico ali gotovino ob osebnem prevzemu.

Naročnik se obvezuje poravnati finančne obveznosti na podlagi naročila v valutnem obdobju. V primeru neplačila bomo primorani vložiti tožbo na sodišču.

PREGLED NAROČILA

Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo. Tukaj lahko uredite količine, odstranite ali spremenite željene izdelke.

Na dnu strani sistem prikaže celotno vrednost nakupa.

Če se z navedenim strinjate kliknete na gumb "ZAKLJUČI NAROČILO", ki naročilo odda, sicer se lahko vrnete nazaj in popravite naročene izdelke, količine in vpisane podatke in naročilo potrdite, ko ga popravite. 

S klikom na "ZAKLJUČI NAROČILO" kupec sprejema splošne pogoje ter potrjuje naročilo z obveznostjo plačila.

Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se vam na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Zahvaljujemo se vam za nakup v naši spletni trgovini in se priporočamo tudi v prihodnje! Vaša številka naročila je: ………….

Kupec ob oddaji naročila na naveden e-naslov prejme potrditveno sporočilo o statusu naročila, v katerem ga sistem seznani, da je spletna trgovina zabeležila naročilo in, da je naročilo v obdelavi. Račun pa kupec prejme ob dostavi blaga v papirnati obliki, ali pa v pdf obliki po e-pošti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini www.kockab2b.com sklenjena v trenutku, ko kupec zaključi naročilo s klikom na "ZAKLJUČI NAROČILO" in hkrati prejme prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. 

V primeru dodatnih težav, sprememb, vprašanj, smo vedno na voljo na narocila@kocka-scripta.si.

Dostava

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 10:30. uro, in so izdelki na zalogi odpošljemo še isti dan v primeru plačila po povzetju, s plačilno ali kreditno kartico ali preko Paypala. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, pošljemo po prejemu sporočila o nakazilu na TRR. Ko je nakazilo razvidno do 10:30. ure, pošljemo pošiljko še isti dan, v primeru nakazila po 10:30. uri pa naslednji delovni dan. Naročila, oddana med vikendom in prazniki, pošljemo takoj naslednji delovni dan v primeru plačila po povzetju, s plačilno ali kreditno kartico ali preko Paypala.

Stroški dostave in pakiranja pri nakupu:

- nad 80,00 € so brezplačni,

- do 80,00 € je cena pakiranja in dostave pri GLS 4,90 €,

- omogočen je tudi osebni prevzem paketa v Trgovini (Cankarjeva ulica 6, 6230 Postojna), pri čemer stroškov pakiranja in dostave ni.

Strošek dostave se naročilu avtomatsko prišteje pred zaključkom naročila. Za dostavo paketov skrbi dostavna služba GLS ali Pošta Slovenije. Strošek dostave je enoten za celo Slovenijo ne glede na težo paketa.

Navedeni stroški pakiranja in dostave veljajo znotraj Republike Slovenije. Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Le po izrecnem vnaprejšnjem dogovoru dostavimo blago tudi v tujino.

Način plačila

Spletna trgovina www.kockab2b.com omogoča naslednje oblike plačil:

- zbirni račun (samo za podjetja)

- z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe GLS - doplačilo 1,50 evra,

- z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe Pošte Slovenije - doplačilo 1,50 evra,

- po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja ANB INVEST d.o.o.; po oddaji naročila prejmete podatke za nakazilo. Rok veljavnosti predračuna je 7 dni od prejema,

- s Paypalom na račun podjetja ANB INVEST d.o.o.,

- s plačilno ali kreditno kartico,

- na prevzemnem mestu v trgovini je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico.

Izdaja računa

ANB INVEST d.o.o. s pošiljko naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v papirni obliki na naslov kupca ali po e-pošti. Na računu so razčlenjeni cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. 

Pravica do odstopa od nakupa - vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oz. najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. 

Prejeto blago mora potrošnik vrniti nepoškodovano in neuporabljeno v originalni embalaži.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Obrazec za odstop od pogodbe po 5. odstavku b43.d člena najdete tukaj.

Povratno pošiljko vrnjenega blaga pošljite na naslov podjetja ANB INVEST d.o.o., Cankarjeva ulica 6, 6230 Postojna

Glede na to, da vse pošiljke dostavlja dostavna služba, lahko potrošnik, ki odstopa od pogodbe, vse pošiljke tudi vrne prek dostavne službe.

Kupec mora v primeru odstopa od pogodbe sporočiti odstop od pogodbe pred pošiljanjem blaga. Zato nas prosimo o nameravanem vračilu pisno obvestite in sicer na kontaktni e-mail narocila@kocka-scripta.si. Pošiljk z odkupnino, brez vnaprejšnjega dogovora, ne sprejemamo, prav tako ne odgovarjamo za stroške, ki bi lahko s tem nastali.

PREJELI STE POŠKODOVANO EMBALAŽO ALI POŠKODOVANO BLAGO, KAJ STORITI?

V primeru vidne poškodbe embalaže ali blaga reklamacijo podajte dostavni službi ob prejemu blaga oz. pošiljko zavrnite. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne.

Stvarna napaka

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago skladno s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila;

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila stvarna napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom 2 let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Garancija

Garancijo lahko potrošnik uveljavlja za izdelke, za katere je obvezna garancija kot jo določa Pravilnik o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje (UL RS, št. 14/12). Možno je, da se garancija nudi tudi prostovoljno za dodatne izdelke oziroma storitve, vendar trenutno v asortimaju ni artikla oz. storitve, ki bi to zajemala.

V garancijskem roku lahko potrošnik od garanta zahteva: brezplačno odpravo napake, če odprava napake ni možna v skupnem roku 45 dni, lahko potrošnik zahteva zamenjavo za nov brezplačen izdelek. Prodajalec mora biti obveščen o napaki v navedenih rokih, v obvestilu mora potrošnik natančno opisati napako, prodajalec mora imeti priložnost, da stvar pregleda in oceni morebitno napako, potrošnik vam mora navesti zahtevo, kaj želi iz uveljavljanja, prodajalec mora nujno odgovoriti potrošniku v roku 8 dni – tako v primeru, če ugodite zahtevi kot tudi v primeru, če se ne strinjate z uveljavljanjem napake oziroma garancije.

Pritožbe

V primeru kakršnihkoli pritožb glede poslovanja, artiklov, dobave ali česarkoli drugega smo vam na voljo na e-naslovu narocila@kocka-scripta.si.

Prosimo, da nam v primeru pritožbe posredujete čim več informacij, da bomo vašo pritožbo lahko rešili hitro in učinkovito.

Kot ponudnik spoštujemo veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Zato se po vseh močeh trudimo izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova narocila@kocka-scripta.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kot ponudnik se zavezujemo, da bomo v petih delovnih dneh kupca obvestili o prejemu pritožbe, kako dolgo jo bomo obravnavali ter ga vseskozi obveščali o poteku postopka.

Kot ponudnik se zavedamo, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Kot ponudnik blaga in storitev, ki omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavljamo elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Sledite nam
Želite popust pri nakupu?
Prijavite se na e-novice in prejmite kupon s popustom.